25 Mart 2010 Perşembe

Hepatit B Hastalığı

Hepatit B (serum heaptit) Hastalığı:
Hepatit-B virüsünün oluştırduğu bir hastalıktır. Hepatit virüsü karaciğere yerleşir ve burada çoğalarak karaciğeri harabeder. 30–180 gün kuluçka dönemi yaşayan hepatit B hasta kişinin vücut hücrelerinden diğer insanlara yayılır.
Açık olan yaralardan veya hasta kişinin vücut sıvılarına temastan sonra hepatit B sağlıklı insanlara geçer. Örneğin sağlam kişinin açık olan yarasına veya vücut boşluklarına(ağız vb.) hasta insanın vücut sıvılarının temas etmesi sonucu hepatit b sağlam kişiye bulaşmış olur. Bütün bunların yanı sıra hepatit b virüsü;

  1. Kan yoluyla,
  2. Cinsel ilişkiyle,
  3. Anneden bebeğe doğrudan temasla,
  4. Yeterince arındırılmamış tıbbi malzemelerle,
  5. Diyaliz merkezleri yoluyla,
  6. Berberlerin değiştirilmemiş tıraş bıçaklarıyla,
  7. Birden fazla kişinin kullandığı tıraş fırçalarıyla,
  8. Yine berberlerde kullanılan kan taşları marifetiyle
  9. Hatta alafranga tabir edilen klosed tuvaletler sayesinde bulaşabilen bir virüstür.
  10. Hijyen kurallarının ihlal edildiği her yerden bu virüsü kapabileceğinizi bilmelisiniz.

Hepatit B Çeşitleri Nelerdir? Hepetit B Hastaları:
Hepatit B Taşıyıcı Hastalar: Bu hastalarda hepetite dair hiç bvir belirti yoktur. Ancak kanlarında bulunan virüsleri başka sağlam insanlara bulaştırmaktadırlar. Bu hastalar ancak laboratuar tetkikleri sayesinde anlaşılır. Bu hastaların bir gün hepatit virüsü tarafından normal hastalar gibi etkielnmeleri muhtemeldir.
Akut Hepatit: bulantı, kusma koyu renkte idrar ve açık renkli dışkıyla kendini belli eder. Çoğunlukla vucutta sarılığa rastlanmaz(sarı renk kast ediliyor).

Hepatit B hastalığının tedavisi:
Bu hastalığın seyrinde yatak istirahatı çok önemlidir ve kesinlikle ihmal edilmemelidir. Bunun yanında uygulanacak bir ilaç tedavisi yoktur. Ancak aşılama ve serum gibi tedaviler de uygulanabilir.

Bilmeniz gerekenler:
Hepatit B hastalığının bulguları bir gribal enfeksitonla karıştırılabilir ancak bu hastalığı ayırt etmenize yarayacak çok önemli bir etken vardır o da özellikle eğildiğinizde karaciğeriniz üzerine gelen kısımda şiddetli veya hafif ağrı halidir.

Hepatit B hastalığında Şifalı Bitkiler:
Hepatit B ve Hepatit C için birden fazla gün devam eden Lavanta Kürü tavsiye edilmektedir. Bunun yanında enerji veren şifalı bitkiler i araştırarak bunlar kullanılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Tags

My Blog List

Site Info

Followers

Sağlıklı Bitkiler Copyright © 2009 Blogger Template Designed by Bie Blogger Template